Fundació Joan Oró

Blog de notícies

La Fundació Joan Oró i l’IRBLleida inicien una col·laboració per fomentar la recerca biomèdica i la figura del científic lleidatà

14 May, 2021

La Fundació Joan Oró i l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida Fundació Dr. Pifarré (IRBLleida) han signat un acord de col·laboració per fomentar la recerca biomèdica i la figura del científic lleidatà Joan Oró Florensa. Amb l’inici d’aquesta col·laboració entre les dues entitats estan previstes diferents activitats organitzades de manera conjunta que culminaran en la commemoració del centenari del naixement de Joan Oró l’any 2023. A més, el director de l’IRBLleida, Diego Arango, formarà part del patronat de la Fundació Joan Oró.

L’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida Fundació Dr. Pifarré (IRBLleida) es constitueix amb la finalitat de crear sinergies entre la recerca bàsica, la recerca clínica i la investigació epidemiològica, perquè la investigació biomèdica sigui el motor de la millora de la pràctica clínica diària, en benefici de tota la població. És a dir, abasta una cadena de recerca translacional, des de la investigació bàsica, orientada a la comprensió dels mecanismes fisiològics i patològics de l’organisme humà, fins a la investigació que estudia el comportament de les malalties en grans grups poblacionals.

L’IRBLleida com a aglutinador de tota la investigació biomèdica realitzada a Lleida, pertany a dos agents executors de les polítiques de recerca i innovació en salut:

  • La Universitat de Lleida (UdL), inclou professionals de la investigació de les facultats de Medicina i Infermeria i Fisioteràpia.
  • El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, que inclou professionals de la investigació dels seus proveïdors.

L’IRBLleida pertany a la Institució CERCA amb un règim jurídic propi; CERCA: Fundació Institució dels Centres de Recerca de Catalunya (I-CERCA) de Catalunya que s’organitzen segons un model de bon govern i de funcionament que permet assegurar l’eficiència, flexibilitat de gestió, captació i promoció del talent, planificació estratègica i capacitat executiva.

L’acord l’han signat el president de la Fundació Joan Oró, Francesc Oró, i el director de l’IRBLleida, Diego Arango, a les instal·lacions de l’IRBLleida.

+ notícies

Fundació Joan Oró

Ramon i Cajal, 2 altell esquerra
25003, Lleida

Tel. +34 973 27 93 96

administracio@fundaciojoanoro.org

 

 

 

La Fundació Joan Oró és una institució sense ànim de lucre creada amb l’objectiu de promoure l’obra del científic Joan Oró i impulsar la divulgació científica i la recerca especialment entre els joves.